Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Παππούς ετών 30 something... (μέρος πρώτο)

Κλασική ερώτηση: Μα καλά ακόμα ακούς Heavy Metal, δε βαρέθηκες? Αυτά είναι για τα δεκαπεντάχρονα.

Απαντήσεις:

1) Και γιατί να βαρεθώ δηλαδή? Μήπως η μουσική έχει ηλικία και δεν το ξέρω? Ή μήπως έχει ώρα. Το μόνο κακό αυτής της ηλικίας και εφόσον έχεις κάνει οικογένεια είναι το που θα βρεις χρόνο να ακούσεις. Η απάντηση συνήθως μια και μοναδική. Στο αυτοκίνητο. Έτσι λοιπόν ξυπνάω και γω 06:45. 07:30 είμαι στο αυτοκίνητο και βάζω να ακούσω το νέο Slayer π.χ. Υπάρχει βέβαια μια πιθανότητα να αρχίσω να βλέπω τα κόκκινα πράσινα αλλά εδώ έρχεται το πλεονέκτημα της ηλικίας. Ωριμότητα και αυτοπειθαρχία!!!

2) Και γιατί να βαρεθώ δηλαδή? Metal  ακούς όχι απλά και μόνο για να διασκεδάσεις αλλά και για τα συναισθήματα που σου βγάζει και τα οποία είναι ποικίλα. Από οργή και θλίψη μέχρι ευφορία και ψυχική ανάταση. Διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα με τη διάθεση. Σε ποια άλλη μουσική το βρίσκεις αυτό?

3) Και γιατί να βαρεθώ δηλαδή? Ακούω metal σημαίνει ακούω πως παίζει ο κιθαρίστας, ο ντράμερ, ο μπασίστας. Ρε τον άτιμο τον τραγουδιστή είδες τη νότα έβγαλε? Και όλα αυτά χωρίς απαραίτητα να έχει κάνεις μουσικές γνώσεις. Κάτι σαν προπονητής της εξέδρας δηλαδή. Στον ένα δίσκο αποθεώνεις τον "παικταρά" και στον επόμενο θάβεις το "ταγάρι". Κάποιες φορές μάλιστα κάνεις το ίδιο και ακούγοντας τα τραγούδια του ίδιου δίσκου.

Για όλα αυτά λοιπόν, αλλά και για πολλά άλλα δεν θα βαρεθώ ποτέ.

2 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως η μουσική δεν έχει όρια. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το μέταλ. Εδώ εξακολουθούν να παίζουν μουσική ο Ozzy και οι υπόλοιποι, οι οποίοι κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά πολύ πριν γεννηθούμε εμείς!
    Πάντως ένα μικρό σχόλιο που θα κάνω είναι ότι ίσως αν δεν υπήρχε το ίντερνετ, να είχαμε σταματήσει προ πολλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ακούς κανέναν Zed, δεν θα δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν!!!

    Dr Gonzo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή